Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

I går den 5 november somnade vår lilla Cajsa in på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg. Hon blev 8 år och 8 månader.

 

Efter att ha haft problem med sina lungor under en tid, blev hon i söndags sämre och fick svårt att andas. Hon har legat inlagd på sjukhuset ett par dagar och fått syrgas och mediciner men blev bara sämre och det fanns inget som kunde hjälpa henne. Hon somnade in i husses och mattes knä i sin älsklingsfilt. Vi skall begrava henne intill våra tidigare katter vid stugan.

Sorgen efter henne är ofattbart stor. Hon har varit den snällaste och vänligaste katt man kan tänka sig hela sitt liv, aldrig fräst eller varit dum mot någon av de andra katterna. Alltid kelig och haft lust att stångas lite med huvudet mot vårt. Hennes älsklingsrätter har varit torrfoder och räkost. Inga färska räkor i världen har hon brytt sig om bara räkost. En skål med mjölk , helst intill husses tallrik har också varit mycket uppskattat. Det kommer att bli så tomt utan att ha henne glatt skuttande runt huset eller att se henne hitta den enda soliga platsen på altanen, där hon stolt  visar upp sin söta mage. Hon har alltid älskat värme i alla former, framför brasan i en liten låda, i vår säng, på köksbänken i solskenet  eller ute.

Vi kommer så tydligt ihåg när vi hämtade "småflickorna" Cajsa och Clara i Falun hos Kerstin. Sommaren år 2000. De hade haft den allra bästa uppväxten.  De låg tätt intill varandra i en stor kattbur på vägen hem och var så snälla hela vägen. Även "mormor" Karin hade varit en snäll extramatte åt dem. Vi har de lilla bruna hemsydda filtarna kvar som ett fint minne i linneskåpet. En hälsning till er för allt ni gjorde för dem när de var små.

Här nedan gosar de bägge två med Cajsas ungar Edward och Eleanor.

Vi har hela tiden vi fått ha dem båda, varit så stolta och lyckliga över dessa små söta kattflickor. Cajsa har tyckt mer om att vara på utställning och har fått jättemycket beröm för sin extrafina päls och britttypiska utseende. Clara som var lite tunnare i kroppen, med sina fantastiska ögon och underbara temperament. Det har endast varit en lycka att få ha er boende hos oss. Vi har fått ha glädjen att få följa era fina ungar. Ni skall få vila tillsammans i skogsbrynet vid stugan i Båstorp intill de andra katterna som också finns där och vi skall vara intill er ofta.  Vi älskar dem för all framtid och de har har den allra gosigaste platsen i våra hjärtan varje dag.

Tack Cajsa för alla underbara dagar du gett oss.

Ragnhild, Jonas, "farmor " Brita och alla dina kattvänner.

Foto