Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Idag har vi hälsat på hos en kille som är vacker, stor, snäll och intelligent. Han har stora fötter, kraftig hårväxt och en underbar mage som man bara vill pussa på. Och ögon som man glömmer tid och rum när man tittar im i. Han är redan upptagen av två mycket trevliga kvinnor, mor och dotter som är hans dagliga butlers med glädje. De har förstått hur man skall vara som kattköpare. Ger honom full service på alla sätt. Hans namn är S* Special Cats Franciskus, fyra år gammal. Hans mamma är vår Clara och pappa vår Ambrosius.

Frasse och hans matte har en firma ihop :-)  Han hjälper gärna till att sy tygmöss, fårskinnsmöss, och möss i fleecetyg. Han kan ta upp vadd ur påsarna och vet var alla grejer de behöver finns i lådorna. När de skall säljas på fina mässor stannar Frasse hemma och funderar på hur nästa kollektion skall se ut. Till hösten kanske de blir i rosa eller vitt, vi får se. Mössen är alltid uppskattade av kunderna som gärna kommer tillbaka och frågar efter fler. När de säljs finns Frasse med på en snygg bild i korgen där de ligger, de har ju märket Frassemusen.

Som uppfödare har man dock lyckan att få titta in och pussa på honom en stund, idag blev det en lååååång stund, den var härlig. Tack Lena och Anna i Bohus för en mycket trevlig eftermiddag och kväll.

Här kommer en bild på Lena och Frasse.

Som rubrik idag har vi goda vänner, det finns fler som är det här i huset.

 

Albert snart 11 år vilar middag i blomlådan tillsammans med Julius 2,5. Att en kastrathane och en fertil hane har så mysigt ihop och sover middag det är härligt.

Blomlådan är älskad av alla katterna. En stund efter att Albert och Julius vilat ut hittade vi det trogna kärleksparet Ingeborg och Julius i lådan.

Fast de ville ha lugn och ro...

Ambrosia tittar ut och ser om den lille svarte utekatt vännen kommer förbi. Och det gör han mest varje dag. Nu är han så god vän med oss att vi kan sitta och prata med honom medan han äter sig mätt och belåten på mindre än en meters håll. Han ser pigg och fin ut. Vi tror att han sover hos grannens hästar. Efter tre år är det fortfarande ingen som vet vem som äger honom. Alltså pysslar vi om honom,  alla vi som bor efter vägen.

Till sist en rikigt god vän, vår Signe. Vackrare chokladkatt får man leta efter. Drygt elva år gammal är hon i fin form och har på eftermiddagarna denna veckan sprungit många varv runt huset. Stannat upp och sett att vi kommer efter och lyckligt vänt och tagit ett varv till åt andra hållet. Sen har hon värmt tassarna innanför vår jacka medan vi letat efter vårtecken runt huset. Det vi sett hitills är fyra snödroppar, några krokusar och ganska mycket gröna tulpanblad..

 

Igår morse var det stora spår utanför vårt hus,  spår i snön som kan ha varit vargspår. En ung hane har synts till flera gånger i vår närhet. Mindre än tre kilometer bort. Ikväll såg vi på tidningen  GT´s  hemsida att den varit här igen och åter blivit fotat på nära håll. Vi skall ha kameran framme och vara beredda, det skulle vara roligt att få ge er en bild. Men på grund av att den är i närheten så får Albert, Ambrosius och Signe bara vara med oss ute. Kanske var det han som snabbt ätit upp allt brödet på fåglarnas fat.

En annan som hade lust att gå ut häromdagen var Capella, hon öppnade altandörren som vi glömt att ta ner handtaget ordentligt på. Sen fick hon en kul halvtimma ute, bland annat så passade hon på gå upp på garagetaket via en vedstapel på baksidan. Väl där ville hon hjälpa matte att rensa hängrännorna. Katter är verkligen snälla och så tillmötesgående att de vill följa med in igen. Tack för det...

Ha en fin vecka och hoppas att påskpyntet börjar komma på plats, vi skall gå på vippjakt imorgon i förrådet, det kan nog vara någon av katterna som kan hjälpa till med detta också.

/R&J

Foto