Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Vi har blivit inbjudna av Lantmännen/ Doggy att ha ett samarbete angående kattfoder och aktiviteter runt detta. Vi har skrivit kontrakt på att vara med som enda katteri just nu i Sverige och  vara kattambassadörer och ge svenska katter ett helsvenskt kattfoder att äta. Till och med närproducerat. Ni kommer att kunna klicka er in till dem via vår hemsida och där kunna läsa om vad de har har på gång och vad de tillverkar för svensk kattmat av bästa kvalitet. Det är spännande att som kattvän och uppfödare få ta del av processen på nära håll och ha möjligheten att få lämna in synpunkter och önskemål.

Vi har gett våra katter av deras foder tidigare och de tycker mycket om den, helst Bozita Feline som är riktigt gott. Inledningsvis så har vi besökt deras kattanläggning Tassalyckan och sett hur katterna som provsmakar Doggys kattmat har det.

Vi har också haft möte med  Lantmännen/ Doggy och vi kommer att försöka bidraga med ideér och våra 13 års erfarenhet att ha katter. Samt  med just nu 12 kullar med ungar. Det är säkert jättemånga som har längre erfarenhet och större kunskaper än oss i massor av frågor. Men vi har ambitionen att kunna ge katterna ett gott och bra liv med mycket kärlek och då tycker vi att det ingår bra mat.

Och kanske lite nytänkande också. Som tex. Svenskt och närproducerat med koll på alla som levererar ingredienserna till maten. Det mesta som ingår i maten är faktiskt färskvaror som kommer till fabriken dagligen. Ett litet undantag är renköttet som kommer lite längre bort ifrån och levereras fryst. Visst är det kul att få veta lite mer om vad det är vi ger katterna här hemma. När vi handlar EKO kött i vår lanthandel till oss så känns detta rätt att göra vad vi kan för katterna också.

Det går mycket noga tillväga och det är mycket protokollförande och vägande mm för att få fram de bästa smakerna. De ca 30 katterna som bor hos dem på livstid har det verkligen fint. Stora rena fina rum med tillhörande kattgårdar. Ni kommer att få läsa om vad vi gör i vårt samarbete här på vår sida framöver och se bilder på våra aktiviteter tillsammans med dem.

Vi börjar med att visa er bilder på några av katterna på Tassalyckan.

Katterna som bor där är tex. Sissi, Saga och Sassa. Alla har de egna sovkojor med namn och de har anställda endast för att sköta katterna.

Vi ser fram emot att kunna göra nåt bra för allas katter genom att ingå lite i verksamheten och vill tacka Lantmännen/ Doggy för att vi att fått förtroendet av dem. Vi skickar ett stort kurr härifrån till Annika N , Annika W, Per och Jaana. Även till den goa personalen ute på Tassalyckan och Hundgårdens personal. Det skall bli kul att träffa er igen.

Här en bild från vårt besök vid hundgården. De yttersta arbetar inne på Doggy och de i mitten har hand om Hundgården och alla mattester med hundmaten.

Här nedan besöker vi Tassalyckan, tjejerna med de grå byxorna med benfickor jobbar där och båda de här personalgrupperna som arbetar på Hund och Kattgårdarna så nära djuren är helt rätt personer för detta, det känns direkt man kommer dit. Det var lite överraskande att katterna och hundarna har det så pass familjärt och att vi gärna får komma med kattvänner i en grupp och besöka båda ställena. Ni får gärna maila oss om ni vill följa med på ett besök eller har ideer och synpunkter ni vill ha framförda.

Idag har det regnat några timmar i rad hos oss, det var länge sen nu. Signe har kommit uppspringande på altanen och sett undrande ut med blöt päls. När hon tittade sig omkring så låg det två smarta kattherrar redan i var sin fotölj där på altanen, under taket... Albert och Ambrosius vet redan hur regn känns. Men så missar de näbbmusjakten också, den som Signe är riktigt duktig på nu. Kurrande springer hon tacksamt in genom dörren och lägger sig på yllefilten.

De andra katterna går in och ut från vardagsrummet till kattgården. Alltså detta gör de massor av gånger på en dag eller kväll. Det är lyckan att få välja om man vill vara ute eller inne. Och största glädjen är när Ingeborg och Josefina jagar upp varandra i björken som finns på tvären därute. När de far förbi så det ryker då väcker de upp trögisarna som väntar på bättre tider i gungstolen och i golvhörnorna därute. Kom igen nu tar vi ett varv till... De livar faktiskt upp oss också :-) de små söta kattliven.

Och så vill vi hälsa till S*Special Cats Konrad med familj och tacka för besöket hos er i Oskarshamn, det var en underbar dag.

Tack även till Anna i Göteborg som skickat oss underbara bilder på Leonard, som numera ibland kallas Hulken pga kroppsformen.

Tack till Maud, Agne och Ellen i Örebro som varit på utställning med lilla S*Special Cats Kerstin i Forshaga och där gått upp i panelen. Jättegrattis från Special Cats familjen och vi önskar er lycka till på nästa utställning med Kerstin, när ni skall åka till Eskilstuna om ett tag. Genom bilderna fick vi se hur det var i Forshaga.

En varm hälsning till Eva och S*Special Cats Linnea som lever gott sommarlov i sin kattgård och på sina promenader med koppel i Smögen. Tack för samtalet.

Vi vill också hälsa till 11 år gamla S*Special Cats Anna Aurora ( Sushi) med familj och önska dem en trevlig sommar i nya stugan utanför Uddevalla.

Vi och Julius vill skicka hälsningar till flickvännerna S*Applecat Lolita, S*Special Cats Hulda och S*Sagohöjdens Cajsa, vi önskar er all lycka med era parningar.

Vi och Ambrosia vill hälsa till Mona och blå snyggingen Labbas hos S*Sagorikets britter i Norrköping. Tack för att vi fick besöka er igen, vi väntar med spänning på ev resultat. Tack Mona för att du tog Ambrosia med ner till Ulricehamn och tack till Charlotte för trevligt bilsällskap på väg till Norrköping.

Vi och Capella vill hälsa till Therese med familj och chokladsnyggingen Dumle hos S*Lintassens britter i Figeholm utanför Oskarshamn och tacka för att vi fick komma till er på besök. Dumle är en läcker grabb från Schweiz  som via Finland flyttat hit till Sverige.

Även på denna resa var Charlotte med och förgyllde mammas bilkörning och matstunder utmed de småländska vägarna. Hon hann också med att sticka en ärm till en snygg ylletröja och inviga mamma i den bästa bilmusiken just nu. Tur att jag har dig att dela alla glada galna ideer med.

Här vill jag även skicka en stor kram till hennes fästman Joakim vi har alla fyra haft en kul helg ihop och klyvt ved, åkt race med gräsklipparen (med svärmor därbak på ) , grillat och varit på hantverksmässan på Backamo. Det är bara illa att ni vann både Fia och Kina spels turneringarna, men vi återkommer ang detta.

En hälsning till sonen Robert och hans fru Louise, grattis till nya lägenheten och snart en snygg nyrenoverad VW i ursnygg blå metallicfärg och hemdesignade soffor bak. Vi vill snart åka på tur.

När vi ändå är på gång så hälsar vi till Tommy och Ellinor med familj och S*All Hearts britter i Dalsland vi önskar er en trevlig sommar och lycka till i nya huset.

Allra sist idag men absolut inte minst skickar vi en stor kram till S*Special Cats Fransiskus, Frasse och hans uppassare som varit här ikväll på en liten fika.

Ni är alla de härligaste kattköpare och vänner man kan ha, det är alltid lika roligt när vi ses eller hörs så det får gärna bli snart igen, ha det gott tills dess. Välkomna tillbaka hit snart igen.

/R

 

Foto