Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Vi har rest runt på S*Special Cats Summertour 2009. Den var speciell för oss.

Inte som stora artister utan som kattvänner som gillar lastbilsmodeller. Efter en tidig start härifrån och efter en stund med frukost med utsikt över Vättern kom vi i lördags till Mantorp Park vid Linköping. Där var det lastbilsfest, Nordic Trophy skulle koras. För Jonas som gillar lastbilar i mindre skala är detta lilla julafton. Flera hundra stora bilar, de flesta med snygg motivlack. Jonas är ju billackerare sen drygt 30 år... och njuter av fina arbeten. Vi kommer här att visa er ett par exempel. sen återkommer vi till katterna.

 

Helt otroliga målningar och så många snygga inredningar och detaljer att titta på.

Det fick bli en heldag utan katter, med bl.a truckrace, lastbilar som kör ruskigt snabbt på bana och plogar sig igenom långsidorna på tvären. Det var kul att se!!! 

På kvällen övernattade vi vid Medevi brunn och fick lite medeltida kultur. Sveriges äldsta hälsokälla. Ett område med ca 50 hus bevarade som en by från svunna tider. Där finns ett trevligt hotell där nästan allt var kvar i den gamla stilen. Järnsängar och fina trästolar med sittdynor som hade räckt till tre personer. Spetsgardiner och mörkblå rullgardiner. Miljön runt husen var som en fin park. När kyrkklockan ringde på morgonen lät det i en så fin ton som om någon klingat i ett kristallglas på utsidan.

Lade man ägget på bordet i matsalen så rullade det iväg, detta trots att omgivningen är riktigt fin och välordnad. Ett rum från 1600-talet har ju inte dagens rätvinkliga golv. Det kändes som om man var på en båt. Och gott sov vi.

Nästa dag begav vi oss mot Figeholm vid Oskarshamn och hälsade på S*Linstassens brittuppfödning. Ett par ganska nyvunna vänner till oss. Men det känns redan som att vi kommer att ha mycket trevligt ihop i framtiden. Vi vill tacka Teres och Mattias och flickorna för flera trevliga fikastunder sista tiden och hoppas att vi får se er hos oss i Hålt om ett tag. På bilden nedan ser ni Lintassens chokladbrune kille Dumle, en extra kär vän till oss.

Efter det gick resan in  till Oskarshamn och vår "gamla" kattunge Konrad. Han föddes i november förra året. Där träffade vi Charlotte, Ola och Anton, Konrad och hans nya kattvän Abbe. De bjöd på en smarrig middag med rabarberpaj till efterrätt. Vi tittade också på kattkillarnas nya, nu ännu större utegård, snyggt jobbat tycker vi. Härligt att vara katt hos er.

Tusen tack för den goda maten och det alltid lika kul att träffa er.

Vi ses igen! Här är Konrad, blå och Abbe, lilafärgad.

Framåt kvällen fortsatte vi resan till  Åseda intill Växjö och  S*Sjömillans brittuppfödning. Där bor vår Julius fästmö Lolita. De har en mycket gullig kattunge ihop som heter Amadeuz.

Vi skickar en hälsning till Ulrika och Edward, det var roligt att få komma till er och se på gullepojken. Han är knubbig och har en krispig mycket kraftig päls redan. Och så har han de små sötaste öron man kan se. Vi förstår att han skall bo kvar hos er och återkommer gärna och hälsar på er igen, vi vill gärna följa honom. Ni är också välkomna till oss i Hålt och träffa våra katter i sin hemmiljö.

Medan vi varit ute och åkt så har Ragnhilds bror Sune från Värmland bott i huset, träffa gamla kompisar runt om här och skött om våra katter. Tack Sune för att du är gullig och fixar för katterna när vi är ute och svirar.

Idag efter jobbet så fick alla katterna gå ut, fritt och på altanen, vad hände... jo nästan alla ville gå in igen för det blåste rejält ute. Den ende som var kvar och hjälpte till att plocka in tomater och tomatpaprika från växthuset var Axel. Han som varit innekatt hela livet är så söt när han springer runt på gräsmattan och tittar vart jag går iväg. Sen sitter han och spejar lite efter löv och fåglar. det är gott att ha dig här snälle Axel. Imorgon går vi ut en stund igen, kanske...det verkar vara regn på gång. Kanske skulle jag städa nån kul garderob ihop med katterna, dem är bra på sånt.

En glad nyhet till sist om vår Hilda som kom tillbaka till oss för ett tag sen. Hon har flyttat till en ny familj där hon är ensam katt och har det så jättebra. Vi känner familjen sen tidigare. Hon har inte varit där så länge än men det har börjat mycket bra. En stor kram till Emelie, Emil och deras dotter Ayla för att ni ger henne så mycket kärlek och trygghet.

Nu skall vi sova igen ett par timmar sen helgen, ha det bra!

/Ragnhild och Jonas 

Foto