Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Här hemma börjar nu den bästa tiden på året. När man kan gå barfota över gräsmattan ut och hänga ut tvätten. Medan man går iväg med tvättkorgen så hör man Albert komma efter och prata. Vänder man sig om så ser man att han snart är ikapp och man ser också att Ambrosius som vanligt har stannat borta vid hushörnet. Där sitter han kvar och har utsikt åt vägen, grannens lada  och åt växthuset och tvättlinorna. Ambrosius är en hemmakär kille som allra längst så går han in i garaget och tittar lite.

Medan tvätten kommer upp så har Signe kommit fram och kurrat, lagt sig ner och visat magen vid mina fötter och rusat ett varv runt huset och kommit tillbaka igen. Sen går hon iväg och gödslar lite vid rabarberna. Efter det ser man henne inte på en stund. Plötsligt dyker hon upp bakom vedhögen uppe på berget, där sitter hon och ser mallig ut, ännu är det ingen av de andra som gått dit upp. Hon får gärna vara där, vi ser henne från vår fikaplats. Igår hade hon fångat en mus som hon kom gående med, det tycker jag inte är kul alls, men det tycker en lycklig Signe...

Denna våren så har Ambrosia fått börja vara med fritt ute, det går mycket bra. Hon har nyss fyllt 6 år och var lite försiktig första dagarna. Gick massor av gånger upp och ner på altantrappan, undersökte noga källartrappan och satt sen ivägen för Axel mitt där han brukar ligga i solen på översta trappsteget till gäststugan. Det var de första dagarna, sen har honn blivit tuffare och går nu runt med oss överallt. Hon ser verkligen nyfiken och glad ut och lika nöjd verkar hon är det är dags att lunka in genom altandörren när börjar bli kväll. Jätteroligt att hon nu kan ta del av trägården och vara utekompis med de andra "stora" katterna vi har.

Capella som är 4,5 år nu har varit med ute sen i början av maj. Det var succé att ta med henne ut, jösses vad hon springer nu. Gör härliga rusningar och sladdar upp en meter på närmaste trädstam. Efter en halvtimme så ligger hon bredvid oss på gräset och småpratar när vi flyttar på oss...vart tog ni vägen...säg till mig innan ni går...jo då,  vi förstår vad hon säger och kan svara henne runt husknuten.

Vi funderade ganska länge innan hon fick gå lös för hon är väldigt självständig och lite kaxig. Och så gillar hon ju höjder. Hon har varit ute ett par gånger tidigare...och då har hon varje gång tagit en tur via veden upp till garagetaket. (Numera ligger veden fristående och inte intill huset) Vi har kunnat öppna garageförrådet och då har hon inte missa att kolla vad det fanns där. Då har vi hjälp henne in för dagen. Nu går det jättebra, hon är med ute och underöker allt i ett par timmar i taget och följer fint med in genom vanliga dörren igen. Duktigt av henne. Skall bli kul att se om hon vågar hoppa upp i hängmattan någon dag, har svårt att tänka mig att hon inte skall försöka pröva.

Igår hade jag även med Bianca ut på en långpromenad i koppel, hon är lite ängsligare av sig och går sakta runt med mig bredvid. När de andra katterna springer förbi så tittar hon upp på mig och ser undrande ut.  När vi gått runt och känt oss för lite här och där så är hon helnöjd när hon kommer upp på altanen och lägger sig på mattan och tittar in på bebisarna som är ute i kattgården bredvid. Vi får se om hon kommer att få gå lös sen, just nu känns det bättre och tryggare för henne att ibland få vara innanför en tröja och titta på vad de andra gör.

Mildred, Miranda, Olivia, Olga och Ottila älskar att vara ute i kattgården, de har fått ut en säng och en gungstol att ligga på plus alla nya hyllorna husse byggde förra sommaren. De har upptäckt fjärilarna och fåglarna. Största lyckan för de små är att tidigt på morgonen få se en hare nere på gräset. Alla katterna springer gärna ut dit före 6 på morgonen när väckarklockan ringt och stannar ute till siste man går till jobbet och sen ut igen på eftermiddagarna. Gott för dem att ha ett ställe att kunna gå in och ut som de har lust. Ingeborg och Julius har det skönt med de små eller så myser de i soffan och hör på radion på dagarna. Särskilt Miranda gillar att vara ute även när det är kyligt.

Vi har fått bilder från vår gullige svarte S* Special Cats Ossian som nu bor i Partille. Tack Benny och Ulrika för bilderna. Här kommer en på Ossian och hans nya kompis.

I övrigt så har husse varit på en resa till Holland och kollat på lastbilar i storlekar från samlarmodeller till långtradare, de flesta av dem var motivlackade. 

Det finns ju ett liv vid sidan om passionen för våra katter och detta är en annan av husses passioner i livet.... undrar vilken den tredje passionen är... nej det behöver jag aldrig undra som tur är.

Här ser ni medresenärerna, lekkamraterna, mattes namn på dem :-)  Bobby, Tobbe och Björn. Husse hälsar till dem och tackar för trevlig resa.

Här ser ni ett par av bilarna de såg i Holland.

Många läckra målningar och fina bilar såg de. Katterna och jag med tjejgänget här i Hålt hade också en trevlig helg, stickade, grillade och vädret var första riktigt varma sommardagen. Sköna lek kamrater de också.

En hälsning till Ninni, Kenneth och AnnMarie i Bollebygd, tack för god fika, alltid roligt att träffa er. Hundarna var jättesöta och lycka till med växthuset.

Vi  vill tacka  S*Special Cats Marwin och hans familj i Sandared vid Borås, där vi hade en mycket trevlig dag förra helgen.  Marwin kommer att få en egen uppdatering här om några dagar, då skall ni få se på en LÄCKER blå kille i sitt nya hem, väl mött snart igen./R

Foto