Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Nu är sommaren på gång eller den har iallafall visat sig. Det har vi även märkt på katterna, de är som kalvar på grönbete, springer ystra omkring på gräsmattan och vänder och rusar vidare i full fart.

En del av våra katter får vara ute med oss, det tycker de är spännande. Just nu är det Albert, Ambrosius, Axel, Signe, Ambrosia, Capella som är ute i stort sett varje dag. Det är mycket roligt för dem att ta del av varje dag.

En dag satt jag och Albert och fikade vid lilla trädgårdsbordet borta vid björkarna intill hängmattan. Jag mumsade och läste tidningen och Albert låg avslappad på mage en liten bit ifrån och tittade neråt vägen.

Då hörde vi båda att det började prassla ordentligt alldeles intill oss. Alberts hals blev 20 cm längre på 5 sekunder. Ögonen var som kaffefat. Nu prasslade det i löven nere vid bäcken, är det ett rådjur mitt på eftermiddagen? Det kom närmare. Nu lät det ordentligt. Albert satte sig vid mina ben och tittade på mig. Nu var jag tvungen att resa mig och se efter. En STOR ekorre var det som sprang runt och upp i tallen alldeles intill oss. Oj, oj vilken uppsyn han fick, goe Albert.

Detta var första gången han såg en ekorre på mindre än 5 meters håll. Han satt och stirrade på den en lång stund medan den sprang upp och ner på stammen. Han tittar försiktigt ditåt när går åt det hållet fortfarande.

Capella som är ute för första året har varit nyfiken på ALLT från tomatplantor, tagetes, skottkärran och hyllorna i garaget, nu vet hon vad som finns i varenda låda där. Och vad som finns under altanen och under soffan som står på den. Men hon har varit snäll och svarat när vi kallat på henne och snällt följt med in när det blivit kväll. Hon ser så söt ut när hon sitter länge, alldeles stilla jämte en hög enebuske på gräsmattan.Tittar och lyssnar, undrar vad hon tänker... Hon verkar nöjd när vi berättar vad som finns där trots att vi inte pratar riktigt samma språk...

Ambrosia är en stor snäll tös som håller sig runt huset och vedhögen. Om bara inte Signe går iväg neråt vägen, då kan hon följa efter ibland. När Ambrosia vänder sig om för att se vad vi tycker så har Signe försvunnit in under en gran innan  Ambrosia vänder märkt det, oj vad otäckt det är när inte Signe syns längre. Då blir Ambrosia tösen ängslig och springer upp och hjälper till med ogräset.. Medan Signe kommer en halvtimme senare nöjd över att ha varit i fred. Sakta kommer hon och kurrar högljutt runt våra ben. Det är ett spel mellan katterna som är roligt att följa.

Ambrosius går sin runda, jodå rabarbern har växt och blivit större...Det var varmt och gott att ligga på golvet i växthuset idag också. Inte mycket nytt har hänt på baksidan garaget. Då kan han gå och lägga sig i soffan uppe på altanen för idag om inte husse kommer med bilen för då springer han snabbt ner och hälsar välkommen hem. Han är den som först vill gå in till köksoffan.

De mindre som är inne håller koll på de som är ute och tycker det är gott att vara i säkert förvar när gräsklipparen åker förbi nedanför.

 

Vi var på kattutställning i Ulricehamn för ett par veckor sen, det var trevligt. Mildred lyckades ta ett Bäst i Variant bland 5 blå katter. Miranda och Olivia fick också fina bedömningar och skötte sig fin-fint då de alla tre flera gånger var uppe på domarborden.

Det gjorde även Nils som var med med sin nya matte Anna  och sällskapdamen Lena. Tack för en underbar fikakorg. Det var inte kattutställningsmat det var lyxkrogsmat ni bjöd på.

Sen måste vi gratulera Julius som blivit pappa tillsammans med kattflickan Idun från Falköping, Grattis Carina och Thomas till tillökningen. Här ser ni en av de fyra, lilla Delila, ni kan se mer av dem på www.ljusglimtens.se underbara små blåa sötnosar med jättetrevlig uppfödarfamilj. 

 

Han har också fått bebisar med kattflicka Mimmi från Lerum. Grattis Tina med familj till era fina småttingar. Fem fina blå bebisar, vilken lycka.

Nu i dagarna flyttar ett par av hans andra ungar hemifrån, de som han fått med lilla Bruna Brita från Mölndal. Julius med familj här önskar dem allt gott i framtiden, de kommer att bo allt från nord Norge till Malmö. Tack Lena och Ulf för ni varit så bra "föräldrar" till Julius barn och att vi fått träffa dem innan de flyttar ut. Varma hälsningar till de nya familjerna från oss.

Här en maffig flicka som bor kvar i Mölndal, tror jag det.

 

Julius skall också bli farfar om ett tag, pappa då blir hans son Grålle i Falköping. Skall bli kul att få följa den blivande förstagångsfadern och se om de blir lika pappa och farfar. Alltså riktigt snälla och söta.

TREVLIG MIDSOMMAR HELG!

Nu skall jag gå och pussa på Ingeborg och Bianca, vi syns!!/R

 

Foto