Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Denna helgen har vi tillbringat i Göteborg på Västsvenska Kattklubbens utställning. Från kl. 7-19 på lördag och 8-16 på söndag. Dagarna har gått fort. Utställningshallen, Gotia Arena i Västra Göteborg, tror att det var en handbollshall, har varit varm och skön för både oss och katterna. Alla bedömningarna har gått i snabbt och rättvist tempo.

De domare som dömde våra Brittiska korthårskatter var som vanligt de snyggaste och bästa på utställningen, tack för att ni gjorde ett så bra jobb och var gulliga med alla katter som var framme.

Här nedan är en av domarna Anne Veland från Norge på bild, hon  bedömde våra olika katter både på lördag och söndag. Tack till dig Anne för ditt eleganta sätt som du tag dig an katterna och för att du skriver tydligt och läsbart på bedömningsedlarna. Med dina riktigt snygga klänningar och skor gjorde du utställningsdagarna festligare för oss utställare. 

Vi hade också en vänlig domare som hette Linda Knyova från Tjekien som var gullig mot katterna på lördagen. Tyvärr hade vi inte kameran framme när de var hos henne.

Stort tack också till assistenterna som burit fram våra katter till domarna så fint hela helgen.

Vi har träffat uppfödarkollegor i mängd, det är alltid lika roligt att få ses och att se varandras katter. Hur de har växt och utveckats sen sist. Och även träffa helt nya bekantskaper inom uppfödning. En del av oss har varit hemma hos varandra andra inte. Om det inte varit nödvändigt att gå till våra vanliga jobb så hade vi kunnat fika runt till varandra på heltid och haft toppen trevligt.

En särskild hälsning till S* Skattekattens Essi´s matte Eva som snart skall skicka in stamnamns ansökan och starta upp med sin första kull, lycka till med kommande namnförslag och så önskar vi dig många fina kullar i framtiden. Här kommer en bild på Essi med assistenten som bar fram en del av våra katter, som ni ser gjorde han det bra.

Här är vår S* Special Cats Mildred uppe hos domaren Karl Preiss från Österrike.

Och här är det Mirandas tur också hos Karl Preiss.

HÖJDPUNKTERNA I HELGEN:
Vår goda vän Tina (t.v) med sin Matz och dotter Atena vann med sin blå brittkull klassen Bästa Korthårkull på lördagen. Kattmamman till kullen är deras Mimmi och pappan till kullen vår Julius. STORT GRATTIS!! Lycka till med fortsättningen på er uppfödning. Sällan har vi sett så fina blå kattungar. Kontakta oss om ni är intresserade så skall vi skicka er vidare till dem i väntan på att Tina får en egen hemsida mm. Extra roligt att Tina också hade en stickning med sig tycker jag, det hade flera av oss. Gott att ibland hinna sitta och prata och sticka lite medan man vilar benen. Då sitter vi vid katternas burar och de hör våra röster och vilar sig de också.

Och så ett STORT GRATTIS!! till Lena med dotter Anna och S* Special Cats Nils som tog en Championtitel idag, söndag. Tre raka cert har han tagit med stort beröm. Det är en rikigt fin start i vuxenklassen. Lycka till med hans fortsatta utställningar. Här nedan ser ni Nils. För ca en vecka sen  fyllde han 1 år.

Så lite vimmelbilder.

Anki och dotter Astrid som har vår S* Special Cats Napoleon. Jo, de ser lite sömniga ut, de hade firat Mårtens afton hemma dagen innan. Undrar om Nappe gillade gås, vi får fråga nästa gång vi ses. Kan inte tänka mig att han höll sig undan när det luktade gåsmiddag.

Här är Jonas och Nappes husse, Erik.

S* All Hearts storhusse Tommy som var där med sina snälla gulliga barn, kram till hela familjen i Dalsland. Pussa Lollan från Jonas....=o)

Nils matte Lena. Nils är hennes medhjälpare när hon gör sina fina hantverk i ull. Besök henne gärna i stenkällaren i Kungälv där hantverkarna snart har julmarknad och även i Kronhuset i Göteborg där hon är med. Det är en jättestor hantverks  julmarknad som startar inom kort. Med kvalitetsaker.

Vår nyfunna kattvän Ken till höger med sällskap med vår S* Special Cats Olivia. Jättekul att vi fick träffa er vi ses till helgen i Hålt hos oss.

En STOR kram till S*Special Cats Ofelia, blå,  som också var med på utställningen med sin matte Margareta. Hon  var lika söt och fin som vanligt men på lördagen blev det hennes syster Olivia´s  tur att bli etta, förra gången var det tvärt om. Spännande att se hur det går nästa gång.

Hur gick det då för våra katter... Jo, toppenbra. De som var med : Miranda och Olivia på lördag fick sina certifikat, då blev också Olivia BIV = bäst i blå variant och på söndagen hade vi med Miranda och Mildred som båda fick sina certifkat. De skötte sig fint hos domarna. Och låg däremellan och myste i sitt goa täcke som förstås´var dem i buren.

När vi kom hem så hade de det gott och myste. De andra katterna hade haft det bra och lyssnat på svensktoppen och ätit upp rejält med mat. En hel del leksaker låg här och där så de hade haft det roligt det såg vi. Ingeborg tog emot Miranda och pysslade om henne framför kvällsbrasan. Sen sov alla gott på natten.

Ingeborg och Miranda. Hon är inte hennes mamma, det är Bianca men dock hennes bästis. Båda härstammar från våra äldre katter Doris, Ambrosius mm.

Tack alla som besökte oss och våra katter på utställningen. Vi träffade många trevliga människor och några av dem kan komma att visa sig på bilder här under vintern. Kan hända ihop med någon Capellabebis. Nu håller vi tummarna för att allt skall gå bra för henne vecka 46 och sen hoppas vi träffa flera av er på Ädelkattens utställning i december i Göteborg.

Detta var massor av tack så blir det ibland, ifall det retar någon så tar vi ett till....

Tack för en trevlig helg! från Ragnhild och Jonas

 

 

 

 

 

 

Foto