Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Idag är kattungarna 8 veckor gamla och har varit ute och åkt bil för första gången. Det blev de dryga 2 milen ner till Kungälv för att hälsa på hos veterinären och där få sin första vaccination. Vi åkte hemifrån i strålande solsken tidigt på eftermiddagen, fattas bara annat när så fina bebisar skall på tur. Det tyckte det var trevligt i buren intill matte, med säkerhetsbälte runt handtaget, kurrade till och med kanske hade de väntat på att få komma ut på vift. Eller så var det musiken som var bra. Och så var ju mamma och alla fem med i lådan.

Det gick väldigt bra att få sprutorna, ingen sa ens ett pip. De fick hälsa på en liten flicka som var där och hämtade sin kanin som varit inlagd över dagen.  Hon blev överlycklig men kattungarna bara stirrade på henne. Det ljudet hade de inte hört förut...

Efter det så gick resan vidare till mattes förskola, där fick barnen kika in i buren och se på de små, de kunde inte fatta att jag har 5....bebisar hemma. Flera av dem hade ju bara en bebis hemma.

På hemvägen varnade de för halt väglag på radion på just vår väg och vi såg en bil som låg på taket och en uppe i en snövall. Huu, vi körde i riktigt sakta direkt  hem till vår lanthandel, fyllde på förrådet lite och sen hem och så sov de små ett par timmar. men sen så blev det full fart, de mådde toppen efter resan. Här kommer bilder från idag, 8 veckors dagen.

Det var lite tröttsamt att gå på tur.

Ok mamma, vi tvättar oss väl då, om vi gör det ihop.

Klockan kvart i 6 på morgonen nyss, så satt det 4 katter på rad vid köksfönstret och tittade rakt ut på vedlådorna som står på altanen. Jag kunde inte se vad de tittade på utan gick och gjorde lite morgonbestyr. 5 min senare sitter det 3 andra katter och tittar rakt ut... Nu måste jag också ställa mig och titta rakt ut i mörkret, vad är det som är så kul här då?

Här finns ju bara en liten form med resterna av cocosfettet som blev över efter att vi bakat struvor och sen blandat det med solrosfrön till fåglarna. De övriga formarna har fåglarna redan ätit upp en stod kvar här. Tänkte ta den med till fåglarna imorgon.

Då börjar Ambrosia hacka tänder och plötsligt så sitter det en liten näbbmus och äter frukost i lugn och ro ca 30 cm från katterna på andra sidan rutan. Nästan som en actionfilm för katterna. Formen får stå kvar, vi har både en lycklig  näbbmus och katter som får uppleva lite spänning.

Till våren får vi bära ut den ett stycke i skogen innan Signe kommer ut hon skulle inte missa en så ovanligt rund och vacker mus... Sov gott/R

 

Foto