Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

En riktigt snygg stockholmare har flyttat in hos oss, han skall få bli fästman till våra flickor om tycke uppstår. Om allt fungerar bra kan han bli en i vår familj. Vi får se hur ALLA känner för detta och ha familjeråd om ett tag. Flickorna har de flesta rösterna för hur det skall bli. Mildred, Miranda och Olivia har hälsat men hittils har de varit lite blyga för honom. Men de såg nöjda ut angående vårt val av fästman.

Bianca var väldigt intresserad, Capella tyckte det var kul med en ny kompis och Josefina sa till honom att han var välkommen och fick gärna se på RosMarie bara det var på lite avstånd. Det lovade han direkt.

Signe, Ambrosia och Ingeborg tyckte att det var bra att  tonåringarna fått nåt att göra så att de kan gå ut och ha kul som vanligt i lugn och ro.

Julius undrade vad f-n han gjorde här (ursäkta) men sen tyckte han att det var ok. Tjejerna var ju som de brukade trots att de tittat väldigt noga på den nye....var han nu kommit ifrån, undrar vem som tatt hit honom. Det har matte gjort medan husse var och lekte med sina bilkompisar i Holland. Resan hem från Stockholm gick toppenfint. Mattes dotter Charlotte var med som sällskap och servade unge herrn med god mat med mycket gelé, vatten och kel i bilen. Inte ett pip på hela vägen. Bara en nyfiken söt katt som åt, sov och var söt.

Han har varit här ett par veckor och är en kelen mycket söt ljusblå, redan kär vän till oss. Hoppas att flickorna har samma åsikt när det blir dags. Idag har han varit ute hela dagen i en egen inhägnad som vi gjort åt honom vid garaget. Där ser han alla katter uppe i inhängnaden på altanen och även de som går ute på gräsmattorna.

Han kan se när Jonas är i växthuset och har kollat så att jag rensat ogräs ordentligt runt huset. Han har också hälsat nära på våra katter som går fritt ute, drygt hälften av de som bor här får ju vara ute eller inne som de har lust när vi är hemma. Först fram till nätet och hälsade idag var Capella, Albert, Axel och Signe. De tyckte att han var helt ok och satt på utsidan nätet och tittade på hans leksaker och mat.

De tyckte att det var lite underligt när vi satt på trädgårdsmöblerna inne hos honom och åt, svårt att kunna tigga mat då. Idag har han också träffat två andra kattuppfödare Annelie (S*Skattekatten) från Nol och Eva (S*Sweet Joy) från Göteborg. de tyckte han var väldigt fin.

Tack till Pirjo och S*JumboJet´s katteri i Stockholm för att vi får ha honom här. Här ser ni några bilder på honom från idag, han är förresten 10 månader gammal. Härliga kraftiga framben och fint pojkansíkte.

Tjock go svans och fin ögonfärg och en toppentät ljusblå päls. Välkommen hit till oss Sir Henry vi skall ta väl hand om dig och ge dig ett gott kattliv.

Får några veckor sen hade vi underbart besök här från Skåne. Maria och Stefan kom hit och hade med sig "våra" bebisar Nellie och Melker. Vi hade nog aldrig trott att de skulle komma åkande hit in en bil igen från Stoby utanför Hässleholm. Vi har ju träffat dem där nere ett par gånger, men då har det ju varit hemma hos dem. Det var verkligen jätteroligt att få ha dem i gäststugan medan vi hade en mysig dag ihop med er. Så här ser de ut nu.

Lilla Nellie är  född i Ingeborg´s  sista kull innan hon blev kastrat, så söt och flickaktig med en fin mix i färgerna blå och creme.

Och Melker som föddes i Biancas senaste kull, han har växt upp till en tung rejäl snäll kille. de lekte här ihop som små och flyttade samtidigt härifrån.

Båda är nu ca 1,5 år gamla och bästa kompisar med husets 2 Maine Coonekatter samt den stora snälla hunden Baldo. Han låg faktiskt mitt i vårt kök hela kvällen och alla katterna vågade gå runt hon. Han är STOR skall ni veta, men jättesnäll och väluppfostrad. Här är en bild där han lätt fyller upp deras 3 sits soffa. Vi brukar inte ta in hundar till oss med alla katterna men Baldo kan vi lita på. Han ger katterna bra hundträning.

Tack Stefan och Maria för att ni vill köra hit, vi längtar redan till nästa gång vi ses.

Här hemma så gottar vi oss som mest med lilla RosMarie, som blir 8 veckor denna veckan. Hon är en riktig knäkatt och blir bara sötare och sötare, titta själva, bilderna är tagna idag men hon har såklart samma älsklingsfilt med sig ut som vanligt. Man måste ju packa in sina bebisar när det blåser ute eller... jodå det måsta man. Man blir lite trött att leka ute på dagarna, här tar hon sig en lite middagsvila.

RosMarie med på en fika i Sir Henrys utegård idag. Han gillar henne och är lagon nyfiken på henne. fast hon satt ju bara i knät när hon var där, det kändes bäst så. För oss och henne.

Hälsningar till blivade matte Agneta och husse Kjell från lilla solstrålen.

Många hälsningar också till Thailand där Paulina och Napoleons familj är just nu medan de är här hos oss. Vi vill berätta att de har det bra. Sover gott hos gammelmatte och promenerar på henne vid 4 tiden varje dag, bra för klockan skall ju ändå strax ringa. Och då kan man vara säker på att vi hinner gosa en lång stund innan det är dags för jobb.  

De hjälper till att bädda sängen, är duktiga på att bläddra i tidningar och har full koll på vad som händer utanför fönstret. De är på altanen och tittar in på vad de andra katterna har för sig i köket och nere på gräset. Nappe pysslar om Paulina och de leker och har kul. Så det hoppas vi att ni har också, ha det gott därborta. Erik, Anki,, Astrid och Johanna. 

En till STOR KRAM hälsning skall vi skicka idag. Den är till Irene och Rune i Båstorp där vi har sommarstuga. De är nästan extra föräldrar till Jonas. (Jag tycker det verkar så iallafall, de är alltid så gulliga och har känt honom sen han var 12 år)

TUSEN TACK för ännu ett fint midsommarfirande. Ca 120 personer i deras loge. I år var det 40:e gången, helt fantastiskt. Ett team av snälla människor som ordnar allt med sill, potatis, jordgubbar, glass, dragspel, gitarr till självkostnadspris och sen en härlig tårtparad uppfrån jordkällaren med dragspelaren kommande först och med mängder med jordgubbstårtor som gästerna bakat. Kan det bli mer sommarkänsla? Ni borde få pris för vad ni gjort i alla år. Vi är så tacksamma för att få vara med och ta del av detta och alla härliga glada människor som är där. Nu kommer två av deras barn med resp. att ta över nästa år. Det är vi också jätteglada för och önskar er många fina midsomrar framöver som gäster.

Ha en bra vecka, vi hörs igen/R

 

 

Foto