Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Hade tänkt att skriva i dagboken igår, men vädret har varit så bra att jag har varit ute och staplat ved både idag och igår, inte mycket kvar att klyva heller nu. Det får nog bli ett par timmar till imorgon, sen skall vi börja umgås med er alla igen.

Men medan veden blir fixad så har jag hunnit fundera på namn. Nu har vi bestämt oss, de passar att heta så här.

Selma, för att det är ett fint gammalt kvinnonamn från min släkt vid Marstrand.

Sigurd, för att det är ett härligt herr namn, kul att säga och det kan bli bra på en fin britthane.

Sture för att det är trevligt och man blir glad av att säga Sture. Plus att vi har haft glädjen att ha en man som var redaktör vår vår rasring, Brittringen som heter så. Han bor i Skåne. Han är en mycket vänlig och trevlig person som dessutom har en blå brittkille hemma hos sig.

De små ha ökat i vikt och blir ompysslade hela tiden. Nya bilder kommer om ett par dagar. och mer skall det bli för nu är Sigurd reserverad till Gunilla och Christer i Alingsås och Sture är reserverad till Anki och Erik i Göteborg. Jätteroligt. Idag är alltså Selma till salu, hör av er om ni är intresserade.

Nu skall vi strax sussa tillsammans med trötta katter som vart ute hela dagarna med oss. Jag har haft ett par dagar semester för att vara med Olivia vid födseln. Men även hunnit med att vara ute med de andra. Tack Daniel, Thommy och Maria som jobbar för mig medan jag är hemma och pysslar, ni är bara bäst.

Den nyblivna pappan Sir Henry har varit i sin gård strax intill veden och vi två har haft givande disskussioner om allt från att vara kattpojke på besök på västkusten till att vi var glada för imorse så skördade vi en STOR brödburk med fina tomater i växthuset. Det blev några extra även till kaffet. De var röda coctail, orange coctail och stora röda. Vi skördade även en stor grön paprika i krukan på altanen. Gurkorna har tagit slut. Borde nog snart så lite kattgräs kanske, för innegänget.

Idag har Henry haft eget prat med Ambrosius som VÄLDIGT sakta gick förbi staketet till Henrys bur. Varför kan alla andra katterna gå i normal takt runt om medan Ambrosius går SAKTA och tittar lite högfärdigt upp på flyttfåglarna. Var det svanar eller... stora var dom ju, men man ser dem ju direkt,  behöver ju inte hålla huvet rakt upp så himla länge för det. Detta retade Henry. Han och jag fick ha ett långt samtal om detta, det slutade med att vi satt och gosade i hans bur, riktigt mysig bur tycker jag, kan tänka mig att vara där en stund imorgon också. Skall passa på innan vi ställer in trädgårdsmöblerna som står där, Henry kanske vill hjälpa till att tvätta dem imorgon förresten.

Vill passa på att berömma Ingeborg, hon älskar att vara ute. Hon är överallt, bakom veden, bakom gäststugan, mitt på bordet och vid stora eken samtidigt. Ibland är hon borta en ganska lång stund. Jag har inte glömt hur det var att ha en tonårsdotter :-) det är nästan samma känsla, skall jag börja leta nu eller... nä vi lugnar oss lite. Och då kommer Ingeborg och är bara sååå söt och gullig och gärna sist in på kvällen. Alla katterna som får vara ute är så duktiga, de springer glada ut och in många gånger på dagen. De är verkligen jättetrevliga att ha till sällskap.

Nu ligger Albert inne hos Olivia med bebisarna och myser, tittar ner i bebislådan från sängkanten, det är helt ok för han bara tittar och vilar lite. Hon litar på honom. Skall nog läsa lite bok för dem snart.

Vi har tänt brasorna ikväll, både vid matplatsen och i vardagsrummet. Det  gillade de lurviga, alla ville ligga på filtarna framför. Det gör inget att det mörknar fortare nu, vi skall gotta oss härinne. Sov gott! /R

 

Foto