Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Nu är de små kattungarna 3 veckor i lördags ( Truls, Ture och Tryggve ) och de stora 5 veckor i morgon ( Selma och Sture ). Det märks verkligen att veckorna sticker iväg..

Nu börjar de äldre bli stora och trampar rejält på mamma.

Hon är en toppenmamma som vaktar på dem lagom mycket nu, i börjar var hon en ren livvakt för dem. De andra katterna fick en lätt utskällning bara de tittade in i dörröppningen. Nu kan de komma in och provsmaka maten till och med, inte illa på några veckor. Men ingen annan katt kan lägga sig i deras säng ännu. Lite privilegior får man ju ha som förstagångs mamma.

De stora, Selma och Sture är med på golvet i vardagsrummet en bra stund varje kväll. Både de själva och de andra katterna har stora, stora ögon när de ser på varandra. Här kan man hitta kattleksaker överallt, inte dumt alls. Albert joggar undan så han inte får en liten som passerar under magen på väg till köket.

Nu kan Selma och Sture komma upp på lilla klätterställningen i sovrummet och gå vidare till sängen och sova hos oss, så goootttt. Känna en sån liten katt somma gående på en och lägga sig tätt intill och kurra och sen somna där. Det blir till att ligga stilla och sova i en ställning. Annars leker de med många saker, springer runt och går på lådan. Det är svårt att låta bli att ligga på golvet på alla fyra, vänta lite och få se dem komma fram till oss stanna under vårt ansikte och kurra. Det blir många puss stunder nu med dem. Får skynda på att fixa lite annat medan de sover.

Mildred har fullt upp med sina små i andra sovrummet, här tuttas det hej vilt. Tryggve, Ture och Truls promenerar runt henne nöjda och kavata. Tar en runda och tuttar igen, hela dan. När de somnat kilar hon ut en stund till de andra katterna, går på lådan, äter och kollar in vad som händer på utsidan av huset. Bara Albert  är välkommen in att sova en stund på stora sängen hos Mildred, farbror Abbe kan man ju alltid lita på. Så här såg det ut nu i kväll  i "lilla" lådan.

Ture Tryggve och Truls är lite trötta efter att ha busat med husse i stora sängen.

En liten sovstund och sen är det full fart hos mamma Mildred igen. En sån skön stil hon har mamma Mildred när hon matar sin första kull. Magen är lite bar ännu sen kejsarsnittet men såret har läkt fint, ingen tratt har behövts på henne alls. Mat har hon så att alla är glada, både vi och kattungarna.

Hör du stanna i lådan, får nog be matte om den större bolådan snart.

Annars är det lugnt i huset, matte har vart hemma ett par dagar med förkylning så katterna har suttit i knät och sett på TV, Signe gillade bäst att se på Ophras avslutningsfest. Matte var tvungen att öva på att sitta stilla med henne iknät nästan 2 timmar, man går ju inte bara iväg när Signe har parkerat sig.

Sen kan vi meddela att husses nya kattlucka i altandörren gör succé, nu går nästan alla ut och in när de har lust. Dygnet runt. Skall bli spännande att se vad de gör när det bli kallare ute. Nu sitter Ambrosius därute redan kl 06 i  2-4 plusgrader och spejar. Kanske såg han älgen som vi såg spår av imorse. Synd att vi inte kan prata lite mer med dem, finns det kurser för sånt.... Fast det är klart de pratade ju så att vi förstod att de ville ha kattluckan, vi behöver nog bara öva mer...de minsta förstår ju redan en hel del, det märktes tydligt nyss. De satt stilla ikväll när klorna klipptes precis som jag sa till dem, det tar sig.

Tack alla goa vänner som vart här sista veckorna, Anki, Astrid, Chico, Marie, Alexander, Nicole, Agneta, Kjell, Christer, Gunilla, Karin med syster, Eva och StenÅke. De sista var det extra kul med för dem slog vi i FIA med knuff.  Tack Carljohan för att du hjälpte oss med plastplattan till klätterställningen. Tack Jonas Sand, vår data support som vi vågar ringa, alltid, när vi behöver honom. Och hälsningar till Kent och AnnLee för mysfika stunden här häromdagen. Alla ni goa vänner, känn er välkomna tillbaka.

Vi skickar extra många hälsningar till Tönsberg i Norge och Truls blivande familj där, Ernesta och Roger med familj, ni har en liten kurrkille här som väntar på er. En riktig charmig ullig prins.

Sist vill jag gratulera min lillebror Sune som bor i Värmland. Han har varit i Ystad med sin helt självbyggba Hotrod bil på en speciell bilbesiktning där för entusiastbilar och nu är det dags att köra ut med den. Snyggt jobbat. Det började med legobilar hemma i köket.

Han är en riktigt duktig bilkille, hans hemsida för sin cheva kan ni läsa på här...Ha en go stund.

http://www.chevys.se/mincheva/history07.htm

Vi hörs snart igen, tills dess ut och vada i höstlöven/R

 

 

Foto