Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Idag den 15 januari 2012 fyller vår chokladbruna Signe 14 år. Hon är en pigg, smart och klok äldre dam. Pälsen och ögonfärgen är fortfarande toppenfina. Signe är en mycket trevlig katt som är god kompis med alla. Just nu längtar hon efter våren så hon kan vara med oss i trädgården. Tills dess myser vi tätt intill denna härliga kattdam som vi gjort i alla år. Hon har varit med oss på många kattutställningar genom åren och har fått titeln Europa Permier den 10 september 2006.

Signe blev Årets katt, Bäst i Variant, för chokladfärgade brittiska korthårskatter  hos Sverak ( Sveriges Kattklubbars Riksförbund) år 2002 och 2003. Efter att hon blivit kastratkatt har hon vunnit på många  utställningar som Bästa kastrathona. Hennes kokarder fyller en hel egen låda här hemma.

Jag minns tex. när vi och radarparet och bästisarna Signe och Ambrosius åkte till Arendal i Norge på utställning år 2001. Vi hörde med fasa på radion att det var kravaller i Göteborg. Vi satt då på båten mellan Strömstad och Sandefjord, och båda katterna satt i vårt knä och tittade på vågorna.

Vi bodde i Arendal i ett rum hemma hos en trevlig man ( Arne Naess) och hans fru som var norsk mästarinna i havsfiske. Vi fick den allra godaste frukost av Arne, hans fru den helgen var ute på fiske. Vilken jättestor prissamling hon hade, den var roligt att få se. I samma hus hyrde också ett par från Eksjö som hade main coone katter. Precis utanför huset gick fjorden in med kolsvart vatten. Endast ett trädgårdstaket var emellan gräsmattan och drygt 100 m djupt vatten. En annorlunda miljö för oss som bor i skogen i ett natur reservat.

På kvällen var vi på stan och tittade då norska marinen som hade många båtar i hamnen. Det var idrottstävlingar för de värnpliktiga den helgen. Sen åkte vi runt och beundrade all vacker snickarglädje som fanns runt fönstren på husen. Tog också kort på många av dem, helt underbara jobb snickarna gjort där, på så jättemånga hus. Sen  var vi en tur till Kristiansand. Allra längst ner på Norges karta.

Tänk så mycket vi fått uppleva på grund av dessa snälla goa katter.

Tack världens bästa Signe för att du är just den du är. Många kurr och hurra idag till dig från hela din familj i Hålt, två och fyrbenta.

Detta kort är taget idag på 14 års födelsedagen.

 

/R

Foto