Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Torsdagen den 15 november avled vår älskade Ambrosius. Han fick leva drygt 14 år och 6 månader.

Han dog av ålderdom och somnade stilla i vårt knä på Västra Djursjukhuset, tack än en gång för mycket fint bemötande hos er i en svår stund.

Han föddes i vår allra första kull den 2 maj 1998. Hans föräldrar hette S* Råttfångarns Blue Doris och S* Granhälls Blue Rasmus. Vi var så stolta då den första kullen registrerades med vårt nya fina stamnamn. Verkligen speciella katter för oss.

I hans stamtavla finns 25 blå britter, något vi inte kan hitta någonstans nu för tiden.

I vår första kull hade vi bestämt att spara en katt, gärna en hane. Det fanns 5 ungar i hans kull Albin, Axel, Aurora, Albert och Ambrosius. Vi tittade och försökte se vilken som skulle få bo kvar, det var helt omöjligt att välja ut en. Ambrosius låg i vår hand och såg så söt ut, kurrade så högt och var lik sin pappa så han fick det bli. Han blev familjens bebispojk.

Här kommer ni att få se gamla och nya bilder på honom. Vi kommer också att i fortsättningen fylla på mer i vårt galleri med bilder på alla katterna och vi har massor i lager på Ambrosius till hans sida.

För pengarna vi fick när vi sålde vår första kull byggde vi en kattgård vid stugan i Båstorp. Det var en lycka  för Ambrosius och hans mamma och äldre kompisar Signe och Putte. Och alla våra kommande katter som tillbringar härlig tid på somrarna där.

När vi för sju år sen flyttade till vårt nuvarande hus blev han kastratkatt och har fått gå ute de senaste sju åren när han haft lust, då vi är hemma. När vi är på jobbet kan katterna gå ut genom en kattlucka till vår altan med tak. Där har han älskat att vara i alla väder året runt.

Men mest har han älskat att gå fritt ute på gräset och ta en sväng runt garaget. Ta en längre promenad till grannens lada, smyga in under den och sen komma gående på stigen tillbaka.

När det varit varmt ute gillade han att ligga på trappan till altanen och gärna ha ett lakan över räcket till solskydd. Vid kyligare väder har han haft en filt att ligga på.

Han har varit med oss överallt, är vi på skogssidan är han där. Från muren har han haft bra utsikt utan att behöva trampa i blåbärsriset.

Han har hållit ordning på myrorna, nyckelpigorna och fjärilarna. Och stirrat på en och annan mask.

Haft full koll på mopeder, hästar med ryttare, svampplockare och hundar nere vid vägen.

Varit en gosekatt som älskat värme, vi kan elda på tre ställen i vårt hus och han har haft sin plats strax intill där det var skönast.

Om det är kaffe på gång ute så satt han oftast mitt på bordet, inte för att tigga mat men hellre bli killad på huvudet med en penna eller borstad med en raka under hakan. Det var så gott att han ofta dreglade.

Här är kattgården vid stugan ganska ny och har fått kul landgångar. Nästan alltid sover katterna inne i huset men riktigt varma sommarnätter har de provat att vara ute dygnet runt. Fast då har vi ofta saknat dem och hämtat in dem innan vi lägger oss.

När husse klipper gräset låg han på bordet och väntade på kel. Det kom ganska fort... nästan varje gång husse körde förbi där han låg. För han låg där han låg och fick det han ville ha och lite till.

Här ihop med kompisen Ingeborg nyss på en kylig höstdag i oktober i år.

Världens sötaste katt, så har det alltid varit och kommer att vara för oss.

Efter ett halvår i Norrland fick hans bror Albert komma hem till oss igen, vi lovade honom att aldrig mer behöva flytta och efter elva år i Göteborg kom andra brorsan Axel hem till oss igen, de var så välkomna och blev väl mottagna av de andra katterna. Vi gläds åt alla timmar de tre bröderna haft inne, i vår trädgård och i kattgårdarna under åren. Man kan inte säga att katter bor bäst ensamma i en familj, det är de och våra andra katter klara bevis på.

Nu ligger de tre bröderna begravda tätt ihop med sin bästis Signe intill. Så sorgligt men det känns ändå fint. De är ihop och kvar hos oss och våra tidigare katter.

Deras syster Aurora lever ännu i Göteborg medan deras bror Albin dog för några år sedan.

Här leker Albert, Axel och Ambrosius med fjärilarna en skön sommardag här utanför huset.

Tack för alla fina utställningsminnen vi har från dig Ambrosius, alla platser vi besökt ihop med dig på dessa. 

Vi minns när du bredde ut dig på hotellrummet i Köpenhamn  under dagarna på Word Winner, där du fick toppenfina Hederspoäng. Som om du förstod att det var särskilt spännande dagar.

Den mysiga stugan i Mysen i Norge på kvällen efter att du fått Europa Champion titeln utan att missa ett enda certifikat på vägen. Det kändes stort.

När vi åkte färjan mellan Strömstad och Sandefjord på väg till Arendal i Norge, du satt vi vårt knä och tittade förvånat på vågorna och träffade en glad engelsman som blev så lycklig att få träffa en Brittisk korthår på båten.

Dagen då du blev reklamkatt för Doggy/Mjau och stod i fotostudion och bara poserade inför fotografen som hade trevligt. Dina förpackningar finns ute att köpa ännu. Så goda med kycklig i som du gillade så mycket.

En stuga i Kristinehamn när du satt vid fönstret hela natten och lyssnade på forsen utanför. Vi skall titta på alla kort vi har från massor av platser dit vi åkt ihop och fortsätta att minnas framöver.

Vi kommer att minnas med glädje alla dina fina ungar, både med våra honor och andra söta flickor som kommit på besök till oss. Du har varit så artig och vänlig mot dem alla. Legat intill kattungarna i korgen och myst medan mammorna varit och ätit en stund. De små har fått klättra på dig och springa under din mage. Du har tvättat dem och lekt med alla våra kullar.

Men mest av allt allt minns vi dig smaskande på nymald nötfärs vid husses knä när han sitter hos er katter på köksgolvet .Söndagsfrukostar med extrafina skinkskivor. Alla goda räkkvällar vi haft. När du stått och nästan i trans och puttat på en flik på en kartong och kurrat. När du hoppat upp på köksbordet och snott dig en tulpan eller rosenknopp. Och den fina rosa azalean vars knoppar du radat upp så fin på julduken i köket. Och alla leksaksmöss du brottat till flisor. Det har varit underbara dagar, alla med dig.

Vila i frid vårt kärleksbarn. Du finns för alltid kvar i våra hjärtan.

/R

 

Foto