Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Det rör lite på sig bland våra katter. Lille Dajm som flyttade till Kållered tidigare i vår bor just nu här igen.Han kom till som blivande kompis till vår några år äldre äldre Qurra.

Men Qurra som själv blivit omplacerad pga av sjukdom i sin tidigare familj, var väldigt nöjd med att ha sin nya familj för sig själv och sa till alla att hon inte fattade alls varför han kommit dit...

Nu när en så stilig, bara lite, äldre dam önskar sig detta så pratade familjen med henne i ett par veckor om saken men Qurra stod på sig. Hon ville ha de jättesnälla pojkarna, snälla matte och husse för sig själv. Så fick det bli och Qurra är väldigt nöjd. Tack för tiden hos er i Kållered och att ni ser till katternas bästa, båda två katterna. Det blev ju inte som det vart tänkt. Men vi är väldigt glada att Qurra finns hos er och vi kommer såklart att hålla kontakten. Nu vet vi att ni har ett annat boende på gång med inflyttning i dagarna. Stort lycka till i nya huset, vi ses. Kram till er alla fem.

Dajm kom ganska snabbt hem till oss igen. Han var mycket välkommen av både av oss och de andra katterna. Efter några minuter busade han med Clara som de gjorde innan han flyttade. De äldre luktade på honom en stund och följde efter vart han gick. När en timma hade gått han blivit pussad på av ALLA i huset. Och ordentligt tvättad av Astrid som vanligt. Mamma Miranda hade fullt upp med att kolla in våren på altanen och la sig inte i så mycket, som vanligt de också. Pappa Ambrosius Jr däremot var med och lekte och tvättade lite han också och sov så gott intill Dajm de första dagarna. Som vanligt det också.

På vår väntelista fanns sedan ett litet tag tillbaka fanns ett underbart par som haft vår tidigare blå hane Gunnar Gustafsson. Han var äldre och tyvärr avliden sen några månader tillbaka.

Special Cats Gunnar (Balder) Gustafsson

De heter Gunilla och Anders och bor i Berfendal vid Dingle i Bohuslän. De ville gärna ha en blå hane igen i framtiden när vi fick kattungar. Och efter ett mysigt besök hos oss och gosande med lille Dajm så bestämdes det att han är SÅÅÅ välkommen hem till dem. Underbart, för vi vet hur fina de varit med Balder (Gunnar Gustafsson) Han kommer att få väldigt mycket kärlek och sällskap av kattvana personer. Gunilla arbetar men är mycket hemma och Anders bli pensionär vid skolavslutningen. Bättre kan det inte bli för en kattpojk.

Innan han flyttar till dem skall de renovera köket inom kort. Och var är bästa platsen för en matglad katt, i köket så klart. Inte så bra. Så han får vara kvar här med sina kompisar hos oss tills det är klart. Jätteroligt tycker vi och passar på att gotta oss under tiden. Lycka till med renoveringen. Tänk att det skall bli så fint för nye herrn i huset, det kommer han att gilla. Vi är verkligen glada att ni öppnar era famnar för Dajm, det känns toppenbra. Vi ses och hörs snart.

Och vad händer här hemma i övrigt. Vi har ledsnat lite på regnandet och mörkret. Så det känns gott nu när det har vart varmare och ljusare dagar. Äntligen har gräset blivit klippt stora gräsklipparen som fått nya vassa knivar, tomater, gurka mm är planterat i växthuset ihop med alla blommor som är på gång till trädgården i sommar. De tjocka mattorna härinne som katterna gosat på i vinter är nytvättade. Hängmattan är på plats mellan björkarna. Nya fågelholkar är uppsatta på många ställen i trädgården och nu flyger fåglarna in ut i dem.

Lekstugan är städad. En ny sandlåda till barnbarnen är inköpt och inoljad. Fint soltak att ha över finns också hemma i förrådet. Fast först måste ju de två småkillarna 3 och 2,5 år gamla få följa med till grusgropen och få se på när den stora grävaren fyller sand på vår kärra och så får vi hjälpas åt att tömma den i sandlådan hemma. Om nån vecka skall vi ha grillning och invigningsfest.

En morgon denna veckan såg jag en stor fin räv utanför badrumsfönstret. Den joggade lugnt och fint bland träden. Inte undra på att katterna brukar sitta i fönstret och titta åt det hållet. Man blir faktiskt väldigt glad åt att få se den, kanske 20 meter från huset. Stor, mörkt tegelröd med rejäl vit fin svanstipp. Naturen är fin hos oss. Vi bor ju i ett naturreservat med vacker skog och många sjöar med otroliga näckrosor i.

Men hur har vi nu fixat detta jo såklart med hjälp av våra stora kärlekar, barnbarn som är med och hjälper till med allt. De går ju före skrivandet här med, så blir det inte uppdaterat här så ofta så är vi nog ute och leker några dagar Jonas och jag och våra vänner. Stora och små. Jonas vänner gillar att leka med bilar, modell mindre fina. Oberoende om de är 3 år eller i hans ålder. Snart är de på väg till bilmässa i Holland igen. Och jag skall fira världstickningsdagen den 15 juni, det skall bli kul.

På långfredag var vi bjudna på vernissage hos vår konstnärsvän i Halmstad. Michael Qvarsebo som målar fantastiska tavlor. Inte bara på katter men en del av dem förställer häftiga katter i olika storlek och modeller, vad säger ni om den här :-) 100 x 120 cm stor.

Vi skall klappa många katter här nu. Våra egna och nu i helgen kommer Quincie och Dumle som skall bo här en vecka medan matte med familj är på Kanarieöarna. Välkommen Inger och de lurviga!

Sen kan vi meddela att Ambrosius Jr fästmö. " Lilla Skruttan" från Svenshögen nu verkar vara dräktig. Hon har röda fina tuttar redan, spännande skall det bli att se vad det kan bli av deras möte för några veckor sen. Han var väldigt artig och söt mot henne när hon var här så det blir nog mycket kurriga kattungar där. Lycka till Beatrice och Dan, vi håller tummarna att ni får många kattungar snart.

Tills vi ses, ha det kul alla goa vänner. Och glöm inte att leka.

/R

 

 

Foto