Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29 Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 102  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Hej på er kattvänner. Nu har vi inte skrivit på ett tag och känner att det verkligen är dags. Här är ju lite mellantid hos oss just nu. Katterna är inne och har det gott. Ingen av dem vill gå längre än till tröskeln och nosa. Astrid har varit ute på trappan några gånger men känt duggregnet och gått in direkt igen. De äldre är smarta och tar en go plats vid brasans värme och kurar ihop sig.

Hönorna däremot vill gärna gå ut ett par timmar om dagen men går in av sig själva när det skymmer. Brahma hönorna har värpuppehåll nu medan Silkeshönorna värper så att vi får så vi gott klarar oss på ägg varje vecka.

Ofta sitter katterna vid fönstret och tittar på dem och tuppen Hälge håller full koll på både hönorna och katterna i fönstret. Och oss. När vi går till dem kommer de alla på en gång. Just nu äter de upp lite som ligger i frysen, idag var det en påse pasta med bacon. Ja ja alla är väldigt glad i det. Och alla rester tas omhand.

Här ligger Ambrosius Jr i vardagsrummet och kopplar av. Han är stor nu och tung 4.5 år ca och så himla snäll och älskar sina tjejkompisar. Även gamle Julius går bra att vara vän med bara han inte sjunger för flickorna. Då kommer Ambrosius och undrar vad han håller på med och berättar vem som är kungen i huset.

Ambrosia som blir 12 år till våren är väldigt nöjd med tillvaron. Hon har fått lite tunnare svans och sover lite mer nu annars ser hon glad och pigg ut.  Hon låter ungdomarna ta först från gottematen, vet ju att vi ställer ett eget fat till henne strax en liten bit bort.

Dags för att sova middag. Allra bäst är förstås när vi tänt brasa och att lägga sig framför på rena filtar. Kan säga att det blir ganska många filt tvättar här på en vecka, det är billig katt lyx.

Ingeborg hittar vart solen kommer in på vedlådan. Hon har börjat få lite tantpondus och går lite sina egna vägar. Lägger sig strax bakom matte så vi kan prata lite när de små i familjen somnat.

Astrid med en kamrat värmer sig i köket.

Här provar Ambrosius Jr den nya jättetoffeln som katterna fått i present. Den är en favorit hos alla katterna. Tror de köpt den på ett av de stora byggvaruhusen.

Ses snart igen, ha en fin torsdagskväll.
/R

 

Foto